Co se to zas v noci

Co se to zas v noci

Anotace: ***

Co se to zas v noci
ve mě narodilo?
co večer nebylo
a ráno krutě živé bylo?

cos v srdci divě tepe
tepnou tepem zpívá
cos neživého stále
můj lživý život svírá

tvůj obraz ač jsem spálil včera
a tvé oči v zem jsem zakopal
v uších mi píseń zní cos pěla
povětřím šumí smích co jsem miloval

co se to zas v noci
ve mě narodilo?
co večer mrtvé bylo
a ráno ošidné zas žilo?

to tvé oči zas se znovu narodily
to tvá ústa vtiskla mrakům mnohým tvar
tvé písně písním křídla rozvířily
tvé srdce srdcím zvonů dalo tvar

co se to zas v noci
ve mě narodilo?
Autor had, 11.04.2011
Přečteno 311x
Tipy 8
Poslední tipující: Psavec, CULIKATÁ, Majdalénka, Marcone, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

na začátku je nějaka osůbka,
ale pak je to již spíše naše imaginace o ní - a té se zbavit je težké

11.04.2011 10:53:00 | Romana Šamanka Ladyloba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí