Pýcha předchází pád

Pýcha předchází pád

Anotace: tak toto je spíše taková povídka o chamtivosti :-)

Pýcha předchází pád

Třpytivé drahokamy sbírala
jako houby v lese,
toť ona, člověk,co se
na klenoty třese

Využívala muže,
hrála si s nimi jako s hračkou,
pila pouze víno
s nejlepší značkou

Každý muž jí koupil šperk,
který jen chtěla,
byla vypočítavá a dostala
vždy o čem snila

Klenoty se až příliš chlubila,
však rázem o ně přišla
a pak se zlobila

Někdo jí ukradl všechny drahokamy,
takže neměla nic,
protože byla chamtivá
a chtěla stále víc

Pyšným a chamtivým pávem
by byl snad každý rád,
však pozor,
pýcha předchází pád
Autor Andrea de Taverne, 01.02.2006
Přečteno 363x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Umíš o mnoho lépe... :-)))

01.02.2006 09:07:00 | Buližník

No, tak zápletka tam je, což o to, avšak podání mne neoslovilo...

01.02.2006 08:02:00 | Who cares a lot

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí