Závislost na snu

Závislost na snu

Anotace: V nezkrotném hladu utíkám a hledám. Jen drobky dostala jsem ke snídani a k večeři slzu hořké vody. Ještě chvíli a začnu výt hlasem vlčím... vrčet příště a popříště rvát tesáky... neboť kde je hladu, je i zoufalství. A já hladovím ...

Tak ponořila ses do snů,
stejná a přece nová,
dívenko, Maryčko Magdónova.

Rozběhl se život a raději bys snila,
jak utéct z reality, co tak zlého se v ní skrývá?
že rozhodla ses nebdít a ve snech zůstat živa,
jako Beatrice, jako Dulcinea, jako amazonská diva?

Myslíš, že to přejde?
Že se prosníš nedostatky?
radši bojuj, buď Chiména, ne Nina,
Jen mít tak důvod k boji,
pak brala bych se možná,
za mrzutou nelásku
na plné čáře vina.
Autor Vena, 20.04.2011
Přečteno 295x
Tipy 1
Poslední tipující: Skalsky Pavel
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí