Mrtvá nevěsta

Mrtvá nevěsta

Anotace: jedna z prvotin

Sbírka: TRAGIKON

Ó jak jsi krásná, nevěsto
když oči mé na Tobě spočinou
pohleď, Praha, to město
kde řekl jsem NESTOJÍM O JINOU

Ó jak krásné rety Tvoji
stačí ano
budem svoji
och vy sličná panno!

Ó jak hebké ruce ženy
jejich vůní chci být zaslepený
až do smrti svojí
co lásku naši nerozpojí

Ó jak ladné kroky Tvoje byly
kéž by dal pán Bůh síly
zapomenout na ni
navždy slečnou, nikdy paní

Proč lásky od ní se mi endostalo
božstvo na smrt ji odeslalo
život mladý, nezralý
koukám na hrob z povzdálí

Špínou zaházený
květinami ověčený
s láskou nevyřčenou
jsi navždy zakopanou
Autor Vodoměrka, 22.04.2011
Přečteno 296x
Tipy 1
Poslední tipující: Sleepwalker
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tip za ..navždy zakopanou. :)

22.04.2011 15:38:00 | Sleepwalker

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí