ŠACHOVÁ FIGURKA KONĚ

ŠACHOVÁ FIGURKA KONĚ

Anotace: (z cyklu "Příběhy z hor")

Pan Neuman je zádumčivý…
stál v mraze starý kůň
v Jiříkově na konci světa
(už nějaká léta)
s věrností starého pracanta

Pan Neuman je zádumčivý…
klesl do sněhu starý kůň
v Jiříkově na konci světa
(jednou kulkou)
vpálil mu tmu mezi světla

/Ač měl ho rád – bez příprav
v drsném kraji drsný řád
pak šel ho s klidem pochovat/

Pan Neuman je zádumčivý…
vzestoupil z hlíny mrtvý kůň
v Jiříkově na kraji světa
kde chlastá se mlátí a udává
(kteráž to mstivá sketa!)

. . .

Pan Neuman je zádumčivý…
odevzdal tělo milovaného koně svého
kafilerce v Jiříkově na konci světa
Však hlavu jako trofej
(kterou sťal)
ve svou zem zpátky zakopal
Autor Andrea Vatulíková, 24.04.2011
Přečteno 589x
Tipy 19
Poslední tipující: Maryje..., V.N.Losinský, Michal Kvido, Divoženka1, Lukáš Rymeš, Radek.oslov.Šafárik, TERezicKA, Juan Francesco de Faro, CULIKATÁ, Romana Šamanka Ladyloba, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pan Neuman je...velice zajímavý
báseň je pěkná...ST

09.05.2011 10:39:00 | Maryje...

má to atmosféru...

29.04.2011 09:44:00 | Michal Kvido

jak říká jeden malíř z Prahy
Vy holky ze severu hodně vydržíte
dobře jsi ten kraj vystihla

27.04.2011 21:09:00 | Divoženka1

...
drsný kraj, drsné zvyky,
drsní lidé,
kdyby však lásky nebylo,
co z toho kraje zbyde
...
Pan Neuman je chlap, jak se patří ...

24.04.2011 14:34:00 | Bambulka

Hm...

24.04.2011 14:17:00 | miela

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí