Nápěv

Nápěv

Anotace: ... ze smutku nebo z utrpení, co na tom záleží ... ... koruna z ostružinového trní, jen ta mi náleží ... ... možná hrot dýky, asi, co já vím, nejsem sama, co sním ...

Kam s dnešním dnem?
Je to v nás, jsme pouhý kvas.
Chtěl bych být jedním z Vás,
však jsem jen vínem a ne kvas.
Zůstal jsem sám, napospas.
Tak někdy zas...

Zapálím svíci na oltář,
spálím hlínu, promočím šat.
Tak někdy snad!

Proč jsi sem přišel, Pane?
Vždyť z téhle země zatoulané,
zbylo jen to, co lže a klame.
A tak jak temný havran leť,
vždyť bludištěm je svět.

Ty čtyři brány otevřené,
voda už do svých sítí žene.
Pro všechny ubité a ponížené,
jsi nadějí i světlem hvězd
a navracíš mi čest.

Křídla jsou ještě polámané,
však nehleď na to, Pane,
mám účty všude uschované.
A tak jen čekám, až se vrátíš k Nám,
jen svým srdcem Tě rozpoznám.

Tak pro dnešní den stačí,
jsem s Tebou a to mi stačí.
Vždyť já jsem křídlem ptačím,
Orel mě do spirály stáčí
a já jsem se Lvem radši,
protože nelže.

Hnědá a zelená
pro blázny stvořená,
protože jejich klid
nás může ochránit
a pak udělám v uzel nit,
poslední svit.

Pro dnešní den jsem sen,
protože nikdo neuvěří, Pane,
že účty své jsi platil Ty
a já ne.
Ženy jsou hadrem a jen Ty znáš cenu hříchu,
znáš muže jejich pýchu.

Jsem s Tebou, Pane,
Bůh jsi pouze Ty TI AME.
Noc už se blíží a mně se oči klíží.
Vždyť světlo pouličních lamp
je městský tramp.

V lese jsou ještě potoky a říčky,
Ty víš, že miluji Tvé slovní hříčky.
Potupa bolí, nahota je klam,
však Tebe mám.
První či poslední společným směrem
se jako kvítí na zem derem.
A pak nás supi rozklovou
a my se vrátíme přes Oko BOHA oblohou.
Tak houpy, hou...

Ztrácí se, nerozezná chutě
a tak já mezi Živé zvu Tě.
Až mě tvé testy urazí,
poznáš, jak voda zamrazí.
LED to je sedmá brána,
oči jsou dávno vyklována.
Já nejsem svatá Panna,
mám ráda horká rána.

A to se stává naposled,
už žádné dítě v tento svět,
kde znějí hříchy, bludy
a vlaje prapor krví temně rudý.
Tak si leť a nečekej už žádnou odpověď!

K čertu s kuráží,
nástupiště č. 3 těšínského nádraží.
A někdy příště v metro Sofie,
37 lidí přece na této Zemi ze mě nežije.
Petrohrad, New York, Londýn, Paříž,
třeba i Praha, Bratislava, Warszawa,...
jen když mě strážíš.

A co ty s přídomkem polské Orlice?
Stále si myslíš, že číslo jedna je nejvíce?
Odpověď čekám nepozději do 31. dne tohoto měsíce.
Autor Inge, 04.05.2011
Přečteno 361x
Tipy 13
Poslední tipující: Psavec, Gabrielle, carodejka, Doradan, enigman, NikitaNikaT., CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vzpomínky jako zrcadlo
prostých pár slov mě napadlo
že pro krásu rád člověk žije
když doušky ranní poezie pije

05.05.2011 13:17:00 | carodejka

ještě že už je květen...

05.05.2011 09:20:00 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí