numinózní...

numinózní...

Anotace: budoucnosti...

prohlížel jsem si tapisérie
v jedné galerii
když tu náhle
podlaha se stala něčím
jako je měkká kůže
a místnost jaksi ztratila rohy…

ocitl jsem se na plovárně
nedaleko farmářského trhu
jak si čtu noviny
v tiché hudbě
nepříliš dizonantní…

namířil jsem
pohled zaměřený časem
na všechno co se děje kolem
na bronzový mlýnek
lovící mák v prašném slunci
za stínem obří kapusty
na prodavače šťávy
z granátových jablek
na hlouček rozesmátých žen
naklánějících se z terasy
nahoře bez
i na sáňky naložené švestkami
vznášející se
nad kamennými deskami...

ale to nebylo to
co mne zaujalo
přisedla si ke mně
jedna dívka
a bez otázky praví
vždy se najde někdo
kdo si myslí
že žije
na konci historie
a já si nejsem jistá
jestli se chci stát její součástí
ale vy nevypadáte
jako všichni ti ostatní
z Tvarovaných...

v obličeji se jí objevila slza
a vzápětí přistála v koutku
oka
malá stříbřitá muška
aby mohla sát sůl…

pak se zvedla z místa
jen tak do vzduchu
a stín se zvedl s ní...

chci vám něco ukázat
a já pochopil
že ji toužím následovat...
Autor enigman, 05.05.2011
Přečteno 473x
Tipy 48
Poslední tipující: Holis, jvacl, Juan Francesco de Faro, isisleo, hloubavá, Žqáry, Jana M., pejrak, Actafool, střelkyně1, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

:-)))

17.05.2011 09:17:00 | isisleo

... zda se chci stát její součáSTí ... asi tak nějak ...

05.05.2011 13:12:00 | Zefi

... touha po ještě nepoznaném...

05.05.2011 09:47:00 | labuť

pojď
provedu tě galerií obrazů
ukážu šálky z nefritu
obkreslím do linek oblohu
loutce své oči dám
zazpívám árii o znění
a později
mnohem později daruji Ti
sny

05.05.2011 07:45:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí