Ohnivá bytost

Ohnivá bytost

Anotace: Zaklínání k vyvolání stvoření z ohně, taková jednoduší říkanka

Drobounký ohníčku na špici svíce,
nyní tě probouzím, vzedmi se více.
Vdechuji život, dávám tvar těla,
s nimi i volnost, moc zahánět šera.

Doteď jsi krčil se, obklopen nocí,
nyní tě probouzím z daru své moci.
Vzmuž se a sálej a dýchej a hoř,
z maličkých jisker svou podstatu stvoř.

Ze světla svědomí, z dýmu pak hlas,
žárem svým zaplaš z své blízkosti mráz.
Srdce tvé tlukoucí v praskotu jiskření,
v mocnou zbraň nechť se tvůj plamínek promění.

Otvírám oči a vkládám dar cítění,
z mé vůle vyzívám, pohni se plameni.
Z hlouby se nadechni, pohlédni na mne,
nechť, čeho se dotkneš už víc nevychladne.
Autor Anjesis, 06.05.2011
Přečteno 402x
Tipy 25
Poslední tipující: Elyona, Juan Francesco de Faro, Pižla, E., Irigrein, angellka, Live to fight, labuť, seh, EM EM, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Já prostě zbožňuju tvoje básně! =)

25.05.2011 13:29:00 | Pižla

povedená básneň, obzvláště závěr :)

07.05.2011 18:46:00 | Live to fight

hm pěkná inspirace pro vyvolávání :)

07.05.2011 18:35:00 | seh

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí