Pod sklenicí

Pod sklenicí

Anotace: -

Lapil jsem včelu pod sklenici
Podlehla návnadě sladu
Skleněný pohled skličující
O stěny rozbíjí hlavu

Neslyšet bzukot či volání úlu
Kónická ozvěna vibruje křídli
V programu roje jen přeskočí nulu
Či dosadí jinou na její židli

V samotě křišťálu dochází sily i vzduch
Spirálou smrti mířila včelička na dno
Naposled obletí zavřený kruh
Šlo to tak lehce- šlo to tak snadno

Tělo jsem ze stolu bez pocty sfoukl
A znovu nakapal cukrovou léčku
Jako bych hlavou svou sám o sklo tloukl
Jako bych sám chutnal tu sladkou břečku.
Autor Bolder, 07.05.2011
Přečteno 226x
Tipy 4
Poslední tipující: jvacl, NikitaNikaT., la loba
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Včely jsme lapené
v křišťálu koule
medem rty slepené
ve zrající kdoule

Bez pocty žití
Bez pocty umírání

Dělnice včely
sní o královském hávu
Sen nedospělý
O sklenice džemu
rozbijí si hlavu

Bez pocty bytí
Bez pocty odříkání

25.05.2011 11:05:00 | jvacl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí