Srdce rytíře

Srdce rytíře

Anotace: vlastnosti

Nechat život?
.. zbabělost..

Zrada, podvod?
..zavrhnutí..

Nechat přátel?
..to je dost..

Ale lásky?
..pošetilost..

K čemu meč a k čemu štít?
Rytíř už nemá pro co žít.

Proč bojovat, proč zranit?
Je zde koho bránit?

Vem si tu zbroj a jdi vpřed,
třeba že obavy zamrznou v led.

Nevezmu. Nemůžu. Nechci se bít.
Odhodím meč i ten stříbrný štít.

Vždť pravý rytíř bojovat musí.
Čestně, bok po boku příteli.
Nezraď ho, ať je to kdokoli.
Čestnému zrada se hnusí.

Nemusím zbraně mít,
i bez nich se dovedu bít.

Zchránce nemusí být statný,
nemusí zbrojený bojovat.
Musí svou odměnu ctít,
mít ji rád nebo milovat.

Hrdina je kdo srdcem zápolí.
Tvá cena může ti spadnout do klínu.
Vždyť bojovat srdcem - ať jseš kdokoli-
jen to je hodné rytířského činu.
Autor Live to fight, 14.05.2011
Přečteno 405x
Tipy 22
Poslední tipující: Back to Blackness, Matsuyama Tatsuko-chan, carodejka, Anjesis, la loba, nejsembásník, Modrý Anděl, divoska_jaja, NikitaNikaT., Emmelia, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásné... a navíc plně pravdivé :)

31.05.2011 11:09:00 | Matsuyama Tatsuko-chan

děkuju x)

29.05.2011 00:17:00 | Live to fight

úžasná báseň, obsahem velmi
a dvě sloky by do kamene tesat měli
i mě mé nitro tak podobně velí
ať nečestným jdu po krku jak šelmy...:)

15.05.2011 06:56:00 | šuměnka

Hezké ;-)

14.05.2011 11:05:00 | Pythonissa__

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí