Poslední chvíle, bolestivá pravda

Poslední chvíle, bolestivá pravda

Anotace: ...žádný optimismus...

Promluvy do tmy,
do dravého ticha,
které vás sevře
do kleští nejistot,
a vy se zmůžete
na pouhé polknutí...

Malá holčička brečí,
úpěnlivě prosí mámu,
aby ji vytáhla z pece,
nebo z ní bude malý škvarek,
už nebude hubatá dcerka...

...ve chvíli, kdy si myslíte,
že je jedna z posledních,
byste nejraději udělali cokoliv,
aby poslední nebyla...

...nebo byla poslední
zlou chvílí, kdy se bojíte
podívat pravdě do očí...

a pravda někdy bolí,
ať už je přitažená za vlasy,
nebo do ní někdo bodá...

...ostrým povýšeným pohledem

bez nadhledu...

s příkoří jedu
Autor Tomáš Přidal, 20.05.2011
Přečteno 216x
Tipy 12
Poslední tipující: Danga, labuť, Anjesis, Gabrielle, Jiná, Noc17
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...žádný optimismus..pravda...pravda, ale pravda....pěkně vykreslené..mám ráda básně, které na mě dokáží přeněst pocit, tenhle není moc hezký..ale je a je teď ve mně...proto ST

20.05.2011 19:03:00 | Noc17

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí