BOUŘKA

BOUŘKA

Anotace: ....

Syté krůčky deště
tetují vyprahlý chodník
a mraky zaplétají
zlaté copy blesků

vítr ztratil kadeře v angreště
hrom jako podvodník
plíží se noční tramvají
a z přesýpacích hodin stesku

kapky jako slzy
hořká zkouška
mladých žen
když rozerval
jejich srdce cit

tak to bolí a mrzí
jen silná bouřka
vytlačí je z očí ven
aby zase nastal
v duši klid

mračna jednou přejdou
a slunce zase
rozehřeje ledovou půdu v srdci
pro další krásnou květinu

slzy zármutku
na tvář už se nevejdou
vypaří se v čase

láska jako včelka
co kapky deště
let už jí nebrzdí

a paprscích hřejivých
už zase
svírá jen čistou duši bez splínu.
Autor ZILA78, 27.05.2011
Přečteno 242x
Tipy 22
Poslední tipující: hatlapatla, Dota Slunská, la loba, hašlerka, Maryje..., Juan Francesco de Faro, CULIKATÁ, Květka Š., labuť, Kars, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mám ráda bouřku ale taky se jí bojím...krásně popsaná v Tvé básni!

29.05.2011 22:09:00 | la loba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí