Havran

Havran

Anotace: Nedůstojná smrt.

Sbírka: Písně živého mrtvého

Rozbřesk. Bařiny.
Ranní mlhou tancují víly,
svou oběť už přivábily,
ta nyní už stojí pevně a nehnutě.
Stojí bez křečí, stojí s výrazem.
Výrazem beznaděje. Lidské slabosti.
Vprostřed louky stojí kmen.
Černý, rozštíplý bleskem.
na zbytku větve trůní havran,
a křídel peří čechrá si,
ve větru samoty, ve větru rozbřesku.
Symbol smrti. Nemýlí se.
Nikdy se nemýlí.
Duše již opustila tělo,
které už nesténá. Odevzdaně leží.
s výrazem utrpení.
Tichem nese se havranův skřek.
Dostal, co mu náleželo.
Vprostřed louky stojí kmen.
Černý, rozštíplý bleskem.
A na osamocané větvi již nikdo netrůní.
Autor Baskerwille, 31.05.2011
Přečteno 489x
Tipy 4
Poslední tipující: andel.smrti, tato22, Matsuyama Tatsuko-chan, jethullfan
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hm... osobně mám radši vránu než havrana. Feminizace? Mno, spíš James O´Barr :D
Hezká...

01.06.2011 13:57:00 | Matsuyama Tatsuko-chan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí