O kráse

O kráse

Anotace: (V mozku se mi tak nějak zčistajasna objevilo spoustu rýmů, když jsem četla povinnou četbu - Sonety od Shakespeara. Je to moc hezká četba. :-D )

Půvabu Tvé tělo ještě nepozbylo
tys zůstal mlád v svém nejbarvitějším květu
a zrcadlo dokonalosti se v Tvé kráse nerozbilo
proč pořád nechávám tu nevyslovenou větu?
Milostný cit k Tobě zachovám,
v milostném citu se náhle hroutím
dovol mi, ať krásu tvou pochovám
a nenechej mě se zhroutit.
A tak tvé nádherné tělo
si můj osud prostě v ruce vzalo
a to něco v mém srdci zanevřelo
nad vším, co kdy za něco stálo.
Teď kvůli té kráse po mně veta
a se mnou nevyslovená ta osudová věta.
Autor Monica., 05.06.2011
Přečteno 322x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí