Růže

Růže

V tvé dlani,
jen okvětních lístků pár.

V mém srdci,
v tom čím dál tím míň tlukoucím svalu,
umírá tebou způsobený žár.

Žár s příměsí žalu.

Ty lístky jsou jemné,
krásně voní.

Jsou to ty,
co natrhal jsem,
tam u jezera vloni.

Vzpomínáš?

To těžko...

Nevnímáš.

V tvé hlavě je tma.

Jsi slepá.

Ale jen tak,
jako žebrák,
co ač velmi dobře vidí,
šátek přes oči má
a čeká, kdo z lítosti mu něco dá.

Ikdyž měl by,
on není ten,
kdo se stydí...

Zatímco já,
v rukou svírám hrst trnů...

Trnů tvých.

Má milovaná růže...
Autor David Bernard, 09.06.2011
Přečteno 286x
Tipy 25
Poslední tipující: hašlerka, zenge, CULIKATÁ, Skalsky Pavel, Jiparo, labuť, Mbonita, Bambulka, Romana Šamanka Ladyloba, Jajas, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

je mi to líto, že dokážem být tak bezcitný...všichni v sobě něco zabíjíme navzájem

09.06.2011 02:31:00 | chicacheca

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí