Neschopenka

Neschopenka

Anotace: Dobrý lék na nervy

Já zahradní branku otvírám,
hned radostný štěkot mě uvítá.
Jdu dál,
mrknu na jezírko,
spočítám,
kolik leknínů mi vykvetlo.
Už jen pár kroků mi chybí,
abych se dostala k rodince králičí.
Všichni jsou spokojení,
v těch svých králičích kotcích a
každý čeká ,na své misky zrnitých porcí.
Pak vrátím se zpět,
k těm uštěkaným holkám,
na přivítanou každé, po piškotku dám.
Nasadím jim koše i obojky,
at' mohou vyběhnout ,do louky.
Já sebou vezmu na trávu košíček,
abych do něj králíčkům,
natrhala čerstvý jetelíček.
Než se psiska vyběhaj,
já už košík plný mám.
Zamíříme zpátky na zahrádku,
dokud mám čerstvou a von'avou trávu.
Pak králíčky zpravedlivě podělím,
vodu všem čistou naliju,
psům granule nasypu,
ptáčkům do krmítka slunečnici dám a
domů spokojená,
že jsem všechny nakrmila se vydám.
A to bylo dopoledne,
ještě příjdu odpoledne.
Pak budu mít i času víc,
do skalky na vypletí, chvíli vlízt.
Je to prostě paráda,
mít vlastní zahradu,
i když se to nezdá tak,
já si tam vždycky- odpočinu.
A takhle já trávím neschopenku,
přece nebudu zavřená doma,
ale zdravě -relaxovat venku.
Autor EM EM, 11.06.2011
Přečteno 329x
Tipy 8
Poslední tipující: Emmelia, vodnař, CULIKATÁ, la loba
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak už dohromady tři a další tři poupata jsou těsně pod hladinou.A ještě mi tam kvetli vodní kosatce,žlutě,nádhera.
Jo a ty lekníny kvetou světle růžově a tobě?

12.06.2011 08:18:00 | EM EM

Takovou neschopenku bych si také nechala líbit:).A kolik vykvetlo leknínů?Nám zatím jen jeden(

11.06.2011 15:08:00 | CULIKATÁ

krásné...

11.06.2011 14:51:00 | nancy

Tak to je spíš schopenka-dovolenka:-)

11.06.2011 12:23:00 | la loba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí