Zčernává tahle zem

Zčernává tahle zem

Anotace: ***

*

ach
ty podivná touho po moci
kam nás to doháníš

zčernává tahle zem
až u srdce bolno jest
přitom na nebi
tolik volných hvězd

muka myšlenek
v kámen se mění
jenž pak ty sám
vrháš do pavučin
divných zapomnění

říká se
že obrazem duše je tvář
a oči jsou pozorovatelé
a že veškerá činnost
vychází z duše

něco na tom bude
vídávám často
výrazy pavoučí
byť ksicht
každý je jiný

*
Autor isisleo, 14.06.2011
Přečteno 295x
Tipy 25
Poslední tipující: casla, j.c., ilona, Live to fight, zenge, TetaKazi, Psavec, Mbonita, labuť, 6thSun, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vy, černé duše, v černé tlejte zemi
myšleny černé v prachu pavučin,
u černé rakve rád dám na modlení
že touha k moci nezmění se v čin
***
J.

28.06.2011 16:58:00 | j.c.

Takové přirovnání si pavoučkové nezaslouží! ST!

14.06.2011 21:40:00 | Zasr. romantik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí