Stávka dopravní

Stávka dopravní

Anotace: ....s rýmem hned lépe zní

Je to jak z hororu, strachy se klepu,
tramvaje nejezdí, metra spí v depu.
Prázdný jsou ulice,
ztichly i Dejvice.

Kdo zdržel se přes půlnoc, pěšky domů musí.
Ty nohy bolavé,ty cestou zkusí.
Zvláště tedy v Praze, kde taxi vyjde draze.
Nejede už ani bus, pomůže jen svižný klus.
Plíce křičí: “to je hnus!”
Cesty zbývá řádný kus...

Proč zrovna řidiči stávkovat musí?
Snad práce za volantem se jim hnusí?
Či pasažér černý, rozpočet jim dusí?
Plat není vysoký, rodiny jejich prý strádají hlady.
Asi jsou jediní, jako Ti nevinní, jimž nikdo nedá na cestu kloudné rady.

Celá stávka je mi ukradená,
doma,bez metra si libuju.
V ušetřeném čase,veršem přepadená
současnou situaci alespoň zrýmuju.


Někdo to štěstí má, že volno získá.
Školní mládež radostí si jistě víská.
Nebude písemka,nebude zkoušení
Děkovat řidičům to oni nelení.

Kdo však musí vážit cestu,
ať vezme si plovací vestu.
Prý snad po celé Vltavě,
křižovat MHD bude bezhlavě.

Francouz se diví, nevěřícně tupě zírá,
že ten český způsob stávky,jaksi příliš nezabírá.

Zkušeně odfrkne,dyť stávka je tradicí.
Náhodou, překvapivě,taky volí levici.
Stávkujou s oblibou, tihleti frantíci.

Když stávkují borci z Čech,
je to jistý neúspěch.
Už nezbývá naděje,
zázrak se něděje
Vláda na reformě trvá,
Naštvaně vzkazují: tohle byla pouze lekce prvá.

Podruhé už najisto,
hrozí teď odbory
nepojedem dnů klidně sto,
než vyplatí nám tučné podpory.

Neboj se cestující lide,
snad v rozpočtu něco zbyde.
Snad nebudem čekat těch sto dní,
než skončí stávka dopravní,
a metro nám zas zprovozní.
Autor Oliwie, 16.06.2011
Přečteno 258x
Tipy 4
Poslední tipující: vodnař, khantengri, tato22, E.T.Jane
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí