Brak

Brak

Co je sláva, peníze a moc,
oroti naději, lásce a přátelství?

Tu otázku,
pokládám si každý večer,
dřív než příjde noc.

Proč závist hýbe světem?
Jak vysvětlíme to,
až jednou příjdou,
našim dětem?

Ženeme se kupředu,
a přitom nehledíme zpět.

Místo abychom si povídali,
tak jen občas,
prohodíme pár malicherných vět.

Slova už nemají váhu,
ta se nyní,
měří počtem číslic na bankovním kontě.

Život je moc krátký na to,
aby hlavní ulohu v něm,
přece hrálo zlato.

Pravda,
bez peněz to taky nejde,
ale proč chtít víc,
než se do peneženky vejde?

Proč chtít víc,
než potřebujeme?

Pro dobrý pocit?

Kdepak.

Jsme jenom lidé
a máme své sny...

Zajímavé avšak je,
že někteří z nás,
sní o tom,
k čemu není třeba ani koruna.

Jen kapka štěstí.

Ale štěstí už se také stalo zbožím.

Teď na konci ani nevím,
proč řekl jsem si,
že tenhle brak složím...
Autor David Bernard, 20.06.2011
Přečteno 270x
Tipy 6
Poslední tipující: Jajas, Romana Šamanka Ladyloba, CULIKATÁ, NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vůbec nejde o brak,báseň vypovídá o této době.Peníze si však do hrobu nikdo nevezme,štěstí si za ně nekoupí.

20.06.2011 12:32:00 | Donne

Život stal se o penězích, postavení, jakémsi vrstvení... já patřím do té nízké a přesto stále štěstí a lásku neměřím a nekupuji penězi...

20.06.2011 06:09:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí