O inspiraci

O inspiraci

Anotace: Věnováno všem okamžitým zábleskům chvilek, plných náhlých návalů inspirací.

Sbírka: Ztracená v umění

Čekám inspirativní polibek,
a ne jen tak, čekám ho od Múzy,
od slečny s inspirací bez hrůzy,
od slečny mnoha přezdívek.

Inspirace je můj hrdina,
splývá a prochází mým tělem
a svírá mi srdce sladce, směle,
jak verše od Oněgina.

Jako pohled, jenž se dokola směje
je inspirace vznešenosti,
z veršů psaných o hrůznosti,
jaké má obraz Doriana Graye.

Jak náčelník Bromden,
kterého každý podcení
při slibu daném mlčení,
jehož není básník hoden.

O inspiraci psát se nedá,
neboť přijde nenadále
jak verše chladné, a to stále.
Každý básník ji stále hledá.
Autor Philosophic Theory, 27.06.2011
Přečteno 382x
Tipy 11
Poslední tipující: Elisha, Samantha Graham, Holly-EnD, ilona, CULIKATÁ, Fungal
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí