Přirozenost

Přirozenost

Anotace: I Ty.

Chtěl jsi být dobrodějem. Svatým. Poslem života. Andělem.
Víš, tím co vznáší se v oblacích a v lidstvo věří.
A v jeho nekonečnou touhu žít. Miloval jsi se s tím údělem.
Náruče jsi chtěl mít plné soucitu, lásky, porozumění.
Nad hlavou svatozář. Chtěls oslnit, chtěls milovat a nenávist rozcupovat a zahodit.
Jako nepovedené dílo mistra.
Ve dne jsi chtěl konat dobré skutky. A v noci, ve svých snech, za jiný čas se bít,
Kdy chvíle štěstí trvají déle než cesta ke hvězdám.

Stačila vteřina a Ty jsi se náhle ocitl za tou šedou čarou.
Demarkační linií, která dělí růžový svět od černého.
Přišla Ti špatná karta. Zjistils, že každý člověk je jen nakaženou kurvou.
Čekající v děsti, aby s láskou Ti předal své zvrácené poselství.
Nechtěls před nimi zavřít oči. Chtěl jim dát druhou šanci, držet se nad hladinou, neutopit se v agónii.
Ale když Ti do rány strčila nenávist lascivně vrcholek svého prsu, oči sis zavázal.
Viděls jen tmu a slyšel jen sebe. Tlukot srdce, vlastní myšlenky. Stvořils soukromou filharmonii.
Byla to rozkoš. Začal jsi se milovat.

Pokoj byl plný karmínového peří a Tvé ruce od krve,
když serval jsi ze zad břemeno těch křídel, pod které schovával jsi slabé.
Pozřels je i s kostmi a cítil ses plný zadostiučiněním. Teprve začátek.
Jedno z posledních per přišpendlil jsi na dřevěný krucifix.
To bylo naposledy, co jsi něco ze sebe obětoval.
V rohu Tvého pokoje, pod hodinami, se usídlila malá rohatá bytost.
Pomalu rostla. A když odbyla dvanáctá a Ty ses tam znova podíval,
Natáhla k Tobě ruce a Tys ji přivinul na svou hruď. Zrcadlo řeklo, že stali jste se jedním.

Bál jsi se ďábla, ale teď víš, že on není to, z čeho bys měl mít strach.
Je jen světlem na cestě za štěstím a každý z nás si kousek jeho nese v sobě.
Chtěl jsi být dobrodějem. Svatým. Andělem. Ničím. Pro ostatní jen prach.
Ale nyní jsi světlonošem lhostejnosti. Pod nohama Ti vadnou květy. Když musíš.
A Tobě to nevadí.
Ale nyní jsi vizionářem sobectví. Pod dlaněmi Ti vadnou lidé. Když chceš.
A Tebe to nebolí.
Jsi přirozeným. Původním. Prototypem bytí.
A ve své božské prozřetelnosti víš, že jsi dokonalý.
Autor Daya, 28.06.2011
Přečteno 272x
Tipy 2
Poslední tipující: chicacheca
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to je tak děsivý až je to pravda :( poznám...

29.06.2011 01:46:00 | chicacheca

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí