Dej mi

Dej mi

Anotace: jsem snad neskromný?

Dej mi kousek štěstí, ať vím, že žiješ,
Rozbij smůlu pěstí a střípky mi přines,
Za to ti utrhnu v lese maličkou snítku,
A položím k nohám tvým voňavou kytku.

Věnuj mi teplo domova a kousíček štěstí,
Daruj mi radost a zažeň smutné zvěsti,
Jsem ten, co tě moc miluje, žádná potvora,
Snad dobro k nám si cestu najde do dvora.

Dej mi taky poznat kousíček své zloby,
Ať vím, co tvé srdce chce a co mi poví,
Netoužím po tom, jak dokážeš nadávat,
Spíše poznat jak se umíš skvěle ovládat.

Chci znát všechny tvoje dobré zvyky,
Vědět, jaké používáš na lidi kolem triky,
Budu vycházet ti ve všem stále vstříc,
Poznávat tě zvenku i zevnitř stále víc.

Toužím tě vidět, jak se na svět usmíváš,
Pozorovat tě, jak pod sprchou se umýváš,
Také s tebou prožívat okamžiky radosti,
A překonávat i ty nejhorší starosti.

S tebou chci kráčet celičkým světem,
Vědět, že nejkrásnější měsíc je květen,
Toužím se ráno probouzet vedle tebe,
každý den mít nad hlavou modré nebe.

Chci pochopit co znamená slovíčko láska,
Nebát se, když hrom nad hlavou práská,
Tak tohle všecičko bych si tuze moc přál,
Hlavně, abych se v tobě nikdy nezklamal.
Autor casla, 06.07.2011
Přečteno 466x
Tipy 12
Poslední tipující: jita.1965, Linzerka, Květka Š., Donne, CULIKATÁ, ECHO PARAZIT
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkný den,Milane,
toto je fakt mod povedená báseň!!!

06.07.2011 10:57:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí