ODVAHU A SÍLU

ODVAHU A SÍLU

Anotace: ....

Sametové průčelí okamžiku
podřezané kulisy krvácí pozadím
tak hrdě a rudě
jako náměstí míru
srdce vyškrábané do patníku
svobodu,vítězství potem osladím
jako poslední pocity lidí vyšlechtěné v odrůdě
co znají odvahu a sílu

a nebojí se režimu
ani kabátnických vlád
tak otáčej se korouhvičko
po větru
žijeme v rasizmu
ale nejde jen vždy o barvu kůže,ale řád
nežijeme dlouho jen maličko
v tomhle světu

stékají stíny stropů
co vsakují se do životů
když ladíš piáno
jako ženu dychtivou a vzpurnou
a sněmovna politických pochopů
sebere ti i tu poslední jistotu
žebro z Adama vyndáno
osud s trnovou korunou

hříšné myšlenky
ďábel zasel sémě
do radosti
do krás
do smíchu
jako uplakané oči milenky
že nic s toho co je ve mně
nikdy nebude její,jako všechny slasti
a můj vnitřní hlas
je potichu!
Autor ZILA78, 17.07.2011
Přečteno 286x
Tipy 24
Poslední tipující: Mbonita, hatlapatla, zenge, Juan Francesco de Faro, ECHO PARAZIT, CULIKATÁ, hašlerka, NikitaNikaT., Lady Carmila- Políbená mlhou.., ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Máš svůj styl,píšeš uplně jinak jak ostatní.

17.07.2011 10:35:00 | ECHO PARAZIT

opět..neskutečné obraty..ačkoliv jsem nepochopila úplně celé poselství básničky..dýchalo to na mě něčím nepopsatelným..za to Ti patří můj dík a ST :)

17.07.2011 08:11:00 | Lady Carmila- Políbená mlhou..

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí