Bez...

Bez...

Anotace: ...čeho?

Řev protivné sirény,
sklapni udivená ústa,
dost bylo zlé migrény,
zem, ta je teď pustá.

...bez jediného člověka...

Navždy s nebem,
ptákem svobody,
v ústech chlebem,
ale bez vody.

...bez jediné kapky...

Tvář je milá,
je přece Tvoje,
lež ta shnila,
ptáš se, kdo je...

...za maskou bez výrazu,
za oponou divadla,
tvář podobna neživému úkazu,
slova v ní, ta uvadla.

...bez zalévání, jako květy...

A i beze slova,
jde mít rád a milovat,
upéct lásku dozlatova,
v myšlenkách ji uchovat.

...bez jakéhokoliv náznaku...

I bez rýmů jde si zpívat,
i bez nadsázky lze přehánět,
vějířem slov se ovívat,
s básníkem verši uhánět.

...bez přestávky...

do romantických lesů a poetických polí...

...pokud mi to ta má báseň svolí
Autor Tomáš Přidal, 19.07.2011
Přečteno 227x
Tipy 14
Poslední tipující: jitka.svobodova, ilona, Bambulka, CULIKATÁ, Mbonita, E.T.Jane, labuť, Jiná, Donne
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí