Úhel pohledu

Úhel pohledu

Anotace: celoživotní nejistota

Žiji tady všude drahně let,
ale pořád si nejsem jistý,
zda-li rozeznávám to, co je,
od toho, co možná není.

Těžce stanovuji priority,
dosti záleží na úhlu pohledu,
snadno mě matou vlastní pocity,
a nemám tu potřebnou jistotu.

Masařka na špičce nosu,
zaskočí nás svojí velikostí,
zdá se větší Matterhornu
přestáváme býti kritičtí.

Některé třebas důležité věci,
při hodnocení bez nadhledu,
velice snadno se schovají,
za nicotnou krtčí hromadu.

Kdo chce míti dobrý rozhled,
a zachovat si jasné vidění,
musí si najít vysoký kopec,
na obzor nedohlédne z údolí.

Pro objektivní pohled na věci,
jsou nebezpečné zkreslené vjemy,
z omezeného rozhledu při zemi,
a jinak to může být i z druhé strany.
Autor casla, 20.07.2011
Přečteno 233x
Tipy 8
Poslední tipující: hatlapatla, CULIKATÁ, NikitaNikaT., jita.1965, Kapka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je dobré mít rozhled, ale přeci jsou věci, které nám nenáleží vidět... resp. míchat se do nich... vidíš, úhel pohledu :o)

21.07.2011 12:08:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí