Vykusovači příběhů

Vykusovači příběhů

Anotace: * červotoči, lidé - lidé, červotoči *

Nad uplakanou knížkou,
jejíž listy trpí
dotekem levého palce,
uzavřelo se dírkování
vykusovačů příběhů,
kteří se červotoči nazývají.

Neznají pravé významy slov,
ale chutnají jim
tiskoviny se slovními hříčkami.

Propátrávají tiskařskou čerň,
ukusují si sousta řádků,
krmí se a množí
jako překlepy lidí,
kteří se spíše místo knih
dívají do otevřených stránek,
které vidí skrz obrazovky počítačů.

A pravými palci dělají nejvíc chyb,
které se jim oznamují červeným podtržením,
i když se nevztekají a dělají, že nic.

V životě chybovat je ponaučením,
chybovat v psaní je otázkou cviku,
a pokud nechybujete,
pak nejste lidé…

…ale červotoči…
Autor Tomáš Přidal, 30.07.2011
Přečteno 245x
Tipy 13
Poslední tipující: Jiná, labuť, Radek.oslov.Šafárik, Víla, CULIKATÁ, tato22, hloubavá, Mbonita, ECHO PARAZIT
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak to jsem člověk, chyb dělám jako máku:-)))

30.07.2011 22:15:00 | CULIKATÁ

Ode mě dva! :-))

30.07.2011 21:13:00 | hloubavá

za originalitu bod.

30.07.2011 20:17:00 | ECHO PARAZIT

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí