Bez názvu

Bez názvu

Anotace: třeba na něco přijdete...

Za vrásněními kopcovitých břich,
kde pupky stromů dosahují
k nebeským cestám andělským,
zpívají ptačí lidé s grácií
do lehkého vánku, který
jim vrací slova jako
když matka vrací dítě do kolébky
k bezelstnému spánku...

...tiše, opatrně a s hrdostí...

V kraji štěbetavých paniček,
kterým manželé zašili ústa
najatými krejčovskými mistry,
aby tolik neštěbetaly jako husy,
se slunce obrací tváří k zemi...

...jako lampy z můřích křídel...

A všechny války v zemi,
rozvody mezi partnery,
rozepře mezi jednotlivci,
končí v dobrých mravech mírových...

...když otevře optimismus oči...

Jenom nezavírat vlastní duše
do vězeňských cel mlčenlivosti
a nepřátelství...
Autor Tomáš Přidal, 13.08.2011
Přečteno 206x
Tipy 11
Poslední tipující: Jiná, jitka.svobodova, Azure angel, Radek.oslov.Šafárik, hatlapatla
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zajímavé podání... st

13.08.2011 17:10:00 | hatlapatla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí