Láska z nebes

Láska z nebes

Anotace: Po dlouhé době jsem tu zas :))

Má nedočkavost z čekání na tebe
pálí mě jako chapadla zrůdné olihně
co přisály se na mou hruď a pálí
mě dotekem žíhaným, z jehož sevření
ani dýchat čerstvý vzduch nemohu.
Jako do svěráku slova v krku škrtím,
a jsem kořist ponechána na pospas
obrovskému,lidožravému hadovi.

Oh, ty má domýšlivosti, jen co pravda je,
vždyť já na tebe myslím den co den,
bez jakéhokoliv výdaje. Chci tě strašně mnoho,
těch důvodů je bezpočet, pro tvé milé paže,
pro tvůj úsměv široký, pro tvé tělo růžové,
pro tvou tvář i pro tvé pevné ňadra,které tak
silně voní, jako stopka sladkého marcipánu.

Vím, to jen má pitvorná fantazie pianissimo hraje,
ale na tvůj krk bych korálky démantů navlékal…

Tak kdepak ses poděla, lásko proměnlivá,lásko
bílá jako holubice, co bezesných nocí a starostí
jsi mi přivodila? Tak mladá a dravá po touze za
dobrodružstvím, které poměnilo zcela můj osud,
protože kousla jsi mě do mozku, a já kolouch starý,
co sršel lačností a hladem po tvém těle a sebe
uspokojoval, nezbývá mi nic, jen pot na zkrabatělém čele.

Nevím už co si počíst, nevím už kudy kam,
po prázdné zdi bílé jako křída zkoumám naději,
ale na neštěstí pro mě nejsi uvnitř ní ukrytá.
Život rychle mi utíkal a dost na to,
abych věcí plno nechápal,
ale já už bych chtěl splynout v jeden celek,
v jeden čas a v jeden okamžik změnit minuty své
a milovat tě lásko bezedně.

Vím, to jen má pitvorná fantazie pianissimo hraje,
ale na tvůj krk bych korálky démantů navlékal…
Autor Chore, 10.02.2006
Přečteno 376x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Po dlouhé době jsem se tady k tobě vrátila a našla skutečný skvost. četla jsem si ji nahlas, znova a znova a ta věta o démanech na šňůrce, ta mě udolala:o) Ne že bych toužila nosit na krku démanty, ale v celé té básni to splynulo v jeden nádherný okamžik, plný pocitů, slz, lásky, který ve mě zůstal ještě doposud. Děkuji...s tím srazem porozmýšlej, pokud bydlíš blíže, byla by škoda si to nechat ujít. Pa Sunny

11.03.2006 18:52:00 | Sunny

Organizujeme se Sunny sraz Literáků, více informací v diskusním fóru…Jsi srdečně zván

03.03.2006 14:55:00 | Manik

Ty máš ale svižnost a obratnost vyjádření! Jen první sloka mi připadá použitím zájmena mě, mi, mne , moji, příliš vztahovačná. Prostě je vypusť. A pak si to přeříkej nahlas. Pak jsem si všimla, pokud bys správně oddělil verše, vyšel by ti občas sporadický rým. No a připomínka na závěr," co si mám počít"!počíst si můžeš jedině psaný text. :-)) Ale všechno je jen návrh, sám jsi autor.

10.02.2006 11:51:00 | Krtica

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí