Multikino

Multikino

Anotace: omlouvám se návštěvníkům multikin, pocházím z jiného století

V sobotu jsem dostal neodolatelný nával touhy,
Po letech si zase, jen tak, vyrazit na kulturu,
A protože jsem slyšel, že natočili zajímavé filmy,
Netušíce co mě čeká, vyrazil jsem k multikinu.

Trojciferná suma za posezení v sedmé brázdě,
Cena jenom za vstupenku mě trochu zarazila,
Poněkud se liší od toho, co si pamatuji dobře,
Jako kluk jsem za korunu chodil na Vinnetoua.

Povinné je korzování a předvádění se publiku,
Oč prázdnější měchuřina, tím výše poletuje,
V levných kouscích bez kapky vkusu od Asiatů,
Sako jsem svlékl, v obleku se nikdo neztrapňuje.

Během promítání bývalo v sále nábožné ticho,
Dnes, kdo je „in,“ musí šustit sáčkem kukuřice,
Hlasitě lemtat Pepsicolu a nalít si jí plné břicho,
Celofán a láhve se pak odhozené válí na sedadle.

Když jsem se vrátil domů, padly na mě chmury,
Nerozumím náboženství komerční společnosti,
Stačil mi jediný obřad v tom chrámu nekultury,
Asi jsem byl šaškem v komedii o zániku umění.
Autor casla, 15.08.2011
Přečteno 329x
Tipy 16
Poslední tipující: Azure angel, hatlapatla, James Libustka, jita.1965, umělec2, la loba, CULIKATÁ, Květka Š., Donne
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Se vším plně souhlasím a přesto do kina rád chodím. Když je na co. Mám rád české filmy...ale podívám se i na zahraniční. Cena všeho je dána poptávkou a natočit úspěšný film musí stát hromadu peněz. Pěkně popsáno.

18.08.2011 10:11:00 | umělec2

Taky tomu neholduju,chodím do malých kin a v hezkých šatech jako do divadla...

16.08.2011 11:43:00 | la loba

No jo, je to tak, proto se raději chodím dívat do modra místo do kina:))a nikdo tady nešustí:))

16.08.2011 07:52:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí