Boj stále trvá

Boj stále trvá

Anotace: ................

z hrudi vyrval jsem srdce
a sevřel ho do dlaní
ukryl ho před světem
před okolním zlem
obavy z žití
teď spánku mi nedají
neb všude jsou hole
a já bitým psem

zdá se mi
že lidé falešně zpívají
že jejich písně
jsou jen pouhé masky
skrzně ně v závisti
do duší bodají
snaží se ze všech sil
zřeknout se lásky

pak přeci jen
dlaně v naději otvírám
v naději
že srdce bude se rvát
střepy mé odvahy
pak po zemi posbírám
šeptám mu
připrav se
teď nesmíš se vzdát

na kolbišti života
ten boj stále trvá
já hřeji se v záři
i utápím v tmách
propadat v beznaděj
to smyslu nemá
jinak by navěky
nás pohltil strach
Autor James Libustka, 19.08.2011
Přečteno 294x
Tipy 21
Poslední tipující: V.N.Losinský, s.e.n, Romana Šamanka Ladyloba, Jiná, labuť, divoska_jaja, la loba, CULIKATÁ, Lorraine, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Podepisuji se pod názor s.e.n.

21.08.2011 23:39:00 | Ringo

Velmi dramatická báseň.
Moc dobře píšeš.

21.08.2011 23:22:00 | s.e.n

Třetí slova je famózní...klaním se básníku :) ST

19.08.2011 16:41:00 | Lorraine

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí