Kouzlo objetí

Kouzlo objetí

Anotace: ..báseň asi týden stará..prostá, jednoduchá..každý zná..a každý to potřebuje..

Už tisíce let zpátky
lidé dlouho snili
o zhoupnutí do pohádky,
o cestách tepla
a vřelých doteků,
jak pouhým stisknutím
vysušit smuteční řeku,
jak milým hlasem
uklidnit duši,
pohladit po vlasech,
trápení vytušit
a sílu srdci dát,
vítr nechat vát
a z tváře pláč vymazat,
vyčarovat střípky smíchu,
nakreslit pár tónů
tomu bezednému tichu,
rozevlát větve zvonů
a navrátit pocit bezpečí,
už dlouho lidé snili,
jak svůj smutek vyléčit
než přišlo
zašimrání po těle
a slzy dojetí,
to když z nebes nám tu do spár
poslali andělé
ten nenahraditelný dar,
Kouzlo objetí…

…kterého si musíme vážit…
Autor Jiná, 26.08.2011
Přečteno 307x
Tipy 33
Poslední tipující: ZILA78, James Libustka, la loba, Miroslav Možný, zenge, jitka.svobodova, Mbonita, Tomáš Přidal, tato22, CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dojalo mě to...a objímám na dálku:-)

28.08.2011 22:16:00 | la loba

Jak kouzelná jsou objetí ve Tvém pojetí:)) Krásně napsané!!!

26.08.2011 18:24:00 | xoxoxo

Krásné!!

26.08.2011 13:33:00 | CULIKATÁ

Už po staletí
prahneme po objetí
víc než po čemkoliv jiném...
Pravda odvěká, objetí dělá ČLOVĚKA z člověka..

26.08.2011 11:54:00 | E.T.Jane

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí