rozprava o nás

rozprava o nás

Anotace: ... (24)

.

Na co mám srdce?
Můžu jej zahodit cestou
do odpadu

na co máš ruce?
jen bobtnají
a tváře schnou ti
na výkladu

na co potřebuji hlavu?
a sny bez přídomku?

mám nekonečno
bolesti
zvoní u mne
na zvonku..

„ahoj, pojď si hrát
zase chci tě grilovat“

ráno i v noci
v každé situaci
a srdce si schov

největší lahůdka
pro mou dýku
pro chladný kov

na co máš paže?
ach člověče
na kříž s tebou
no baže

jsi malý
a padáš z výšky

sádry vzdor

kokosové mléko
teče do modrých hor

a z rozpadu
tvých kostí
a lásek zaprodaných

my!
my jsme soudci
nazývej nás básněmi
milovaných

nač čmáráš slova?
ach člověče
bez fantazie

ďábel si pro tebe přijde
znova
a ani tentokrát tě nezabije

a na co slzy?
do moří
že utíkají?

rád umíral bys brzy
však on ti člověk
cestu zkrátí

do poupat
archandělů
pod postelí

zvracíme
ty své výroky
a oči ti potemněly

na co tělo?
na co duši?
marný sklad

na co nějaké vyjádření:
"žiji a mám rád"?

jsi jen svíčka
knot bez obalu

jiskra co zasvítí
a zmizí
zabalená v alobalu

trousíš se světem
a makáš do skel
světlometů

sami sebe
si s centrem světa pletem
šašci z kabaretu

.
Autor blue, 04.09.2011
Přečteno 320x
Tipy 19
Poslední tipující: Madanik, Elisha, Maryje..., BLUE-from-the-NIGHT, Donne, labuť, Noc17, Mbonita, Romana Šamanka Ladyloba, zenge, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Tak to je něco!!Bravo!!

16.09.2011 18:08:00 | Elisha

Úžasně to plyne a skvěle se to čte. Navíc z toho čiší upřímnost ;)

13.09.2011 22:43:00 | Stanley K.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí