Iou +

Iou +

Anotace: ... (13)

.

Každý den čistý list
čistý papír

a svět se zúží
a protáhne

lidé se odráží
v otiscích
odlitcích sádry

a slepí malíři
jim malují
srdce

pravdy

do očí borůvky
a rudý list na jazyk

do hlav nový sen
a na duši dík..

s poznáním, co nekončí
a interpretací art deco

hlava se nám zatočí
dokážeš to
umění tě chce hecnout

nejsme prázdní
nejsme přečtení

nikdy vlažní
možná zasnění

možná
s bušením
rozpití vodovými barvami
a lakovaní sprejem

a možná
se zase
chvějem

po rocích
tobě patří dík

na přátele zmizelé
vzpomínka

naše umění je vše
na jeden klik
láska k němu
je vážná podmínka

snažíš se
každý nádech
rozdýchat

a ven z plic
ti šumí svět

věř
že můžeš vše rozhýbat

ne - jako můj slovosled

máš na to
být lepší
a nejlepší
z nás

z drátových figurín
rozplést
tvůj svět
a tisíc krás

cítíš tu sílu
plovoucích slov
poslaných za zrcadla
měsíců

cítíš to
co v říjnu
znamená že růže
zmrzla
zvadla
básně vějířů

po proudech
v krocích
do schránek
a na polštářích

plují
jdou
padají
a usínají...

je tu vztek
síla o sta koních
nářek
i hřích

ale stojí
v řadě za sebou
a mají
slova, co znějí

.
Autor blue, 21.09.2011
Přečteno 240x
Tipy 16
Poslední tipující: zenge, Mbonita, CULIKATÁ, modrá..., Romana Šamanka Ladyloba, labuť, Madanik, Dota Slunská, Petbab
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

jéé :-)

21.09.2011 10:51:00 | Romana Šamanka Ladyloba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí