Čas

Čas

Anotace: ...

Čas
Na zádech máš už skoro dva křížky
Svět hodnotíš z nebetyčné výšky
Zatím jen prohlížíš si etikety starých vín
Právě jsi zjistil, jak sladce chutná dívčí klín
Uprostřed louky plné kvetoucích kopretin
Cítíš se jako světa král

Svět ale zatím znáš jen z dětských knížek
Než nadál jsi se, na zádech přibyl třetí křížek
Před sokem dávno už nechvěješ se strachy
A za sebou máš svoje první krachy
Největší touhou tvou jsou momentálně prachy
A rád bys všechno měl, a hned

A zatím svět, se neúprosně kolem osy točí
Už vidíš první vějířky vrásek kolem očí
Na zádech přibývají křížky
Svět hodnotíš už z mnohem menší výšky
Na účtu množí se menší i větší hříšky
A čím dál víc bys chtěl mít klid

Čas zastavit už nejde, tak to vživotě chodí
Už netoužíš svět objet v bílé lodi
K radosti stačí ti, že padá první snížek
Už nesleduješ dny, kdy přibyl další křížek
A taky víš, že moudrost nelze vyčíst z knížek
Už zkrátka jsi dospělý muž

Na hlavě šedivé ti přibývají vlásky
A často vzpomínáš na první, i ty druhé lásky
Dávno už nepočítáš etikety drahých vín
A v duchu zase hladíš ten první dívčí klín
Uprostřed louky plné kvetoucích kopretin
Nejraděj našel by sis klidný stín
A spal.
Autor Woodeman, 01.10.2011
Přečteno 297x
Tipy 3
Poslední tipující: Elisha, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No jo, všichni stárneme na pohled a hodnoty se často mění..., ale ne všichni zmoudří:-)).Mně se Tvá poezie moc líbila, děkuji.Měla jsem Tvou básničku jako příběh, od mládí ke stáří:-)

01.10.2011 21:25:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí