Kašpar

Kašpar

Anotace: smích bodá

Když kašpar pláče
a dívá se zpět,
najednou zdá se,
že hroutí se svět.

Zuřivě škube
rolničky z čepice,
jako hrách je vrhá
pod nohy holčičce

a v dáli zní dětský smích...

A cinkot dopadu-
poslední rozeznění
pozvedne náladu.
Rozveselení.

A smích ho bodá,
u srdce bolí,
na duši dopadá
jak rána holí

a v dáli zní dětský smích...

Červený v tváři,
barevný šat,
děti stále věří,
že je má rád.

Neumí, nebude,
už nechce se smát, (NIKDY!)
řekl mi kde
a proč začal se bát.
(pro Vás však zůstává tajemstvím)

A přitom v dáli zní dětský smích...
Autor Poučený fracek, 08.10.2011
Přečteno 266x
Tipy 2
Poslední tipující: Findë, Jeněcovevzduchukrásného
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí