Konfiskace

Konfiskace

Anotace: Inspirováno životem, Tomášem Klusem a historií...

Sbírka: Himmlhergot...život, Homo politicus

Můžou ti sebrat tvůj velký dům,
ale nemůžou se probourat k tvým snům.
Ukradou ti tvé noty,
ale nemohou ti pozměnit tvé hodnoty.

Zabíjejí lidi kolem tebe,
tvé myšlenky nemohou poslat jen tak do nebe.
Berou i tvůj poslední majetek,
nemůžou ti vzít lásku, nadpozemský to statek.

Můžou ti vzít tvoji svobodu,
nemůžou ti vzít naději světlého bodu.
Mohou tě šikanovat,
nemohou ti však do hlavy zlo klonovat.

Můžou bičovat všechny části tvého těla,
nemůžou ti říct, co jsi vždy chtěla.
Nemůžou ti bez tvého vědomí nalinkovat život,
můžeš být kým chceš, třeba i Don Quijot.

Mohou tě klidně i zabít,
však tvé nápady, povahu a tajemství ti nemohou vzít.
Zkonfiskují vše, co je jen napadne,
když se jim postavíš, čelist jim spadne.

Nemůžou ti nic udělat, když sám nechceš,
myslí si, že jsi slaboch...snad nejseš.
Neboj se, i když ti řeknou už dost,
nevezmou ti nikdy tvou hrdost.

Konfiskace, jejich slovo legální,
moje maličkost, to tvé, co by mělo být normální.
Vzít můžou cokoliv se jim zachce,
když jsi odolný tvé vnitřní já ti nevezmou jen tak lehce.

Tak si sedni a nezoufej, že ti vzali majetek všechen,
nevzali ti zatím život, můžeš žít další den.
Žij, tak jak chceš ty, nedej na sobě dát strach,
vždyť z nich jde cítit zla pach.

"Zlo se vždy rodí tam, kde schází láska." HERMANN HESSE
Autor Rezka Štrochová, 14.10.2011
Přečteno 642x
Tipy 6
Poslední tipující: Aťan, CULIKATÁ, strašidýlko-střapatý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí