Hrubost.

Hrubost.

Anotace: hrubost a násilí atˇ ostanou minulostí.

Sbírka: Psaní pro Tebe(člověče)

Slušnost a šlechetnost dnes se už nenosí,
slavní a mocní se hrubostí honosí,
ve školách by se vyučovat měla,
né dětem pouštět akční veledíla.

Potom se divíme co s nimi se děje,
že místo přítele,hledaj si nepřítele,
Není to jen škola co kazí naše děti,
jsou to i média,kde hrubost taky letí.

Zkuste se optat na Křištˇálovou studánku,
to oni neznají,zato znaj marjánku,
vždytˇi mi dospělí jsme jim řádný vzor,
též ctíme násilí a teror.

Ve zprávách litujem oběti atentátu,
pak ale za drogy dáme i třetinu platu,
Někdy i mnohem víc a strašně nás pak mrzí,
že naše děti jsou na nás a svět drzí.

Učitel by měl být pro děti osobností,
né jenom nalévat do nich učenosti,
ty sami můžou si stáhnout z internetu,
nebo to jinak je-dokaž mi že se pletu.

Každý by začít měl vychovávat sebe,
slušnost a šlechetnost sami nespadnou nám z nebe,
jenom mi netvrdˇte že taková je doba,
v tom jaký kdo budeme je úplná svoboda.

Máme tu vědu a vyspělou techniku,
člověk svým chováním se vrací do pravěku,
kyje si vyměnil za bejsbolové hole,
pán se už neříká,slyšíš jen vole,vole.

Proto tedˇ musíme spojit všechny své síly,
aby jsme děti do života lépe vybavili,
slušnost a šlechetnost aby byli jejich cnosti,
hrubost a násilí,atˇostanou minulostí.
Autor jozífek, 16.10.2011
Přečteno 445x
Tipy 14
Poslední tipující: Rootness, Jeněcovevzduchukrásného, Donne, Mbonita, CULIKATÁ, labuť, Eliss94, Agniezka, Kars
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Padály Řád, hodnoty se obrátí, agrese dál stoupá, Damoklův meč se nad námi houpá.ST, jinak to nejde.

30.10.2011 15:10:44 | Jeněcovevzduchukrásného

Jo, St jako hrom.

16.10.2011 13:22:00 | CULIKATÁ

někdy mám pocit, že se ten svět vymknul lidem z rukou..
začít by měl každý sám u sebe a udělat i tady na zemi kus nebe..

16.10.2011 08:59:00 | Agniezka

Kéž by se to povedlo, ale v tomto jsem skeptik
ST

16.10.2011 08:35:00 | Kars

Sodoma Gomora, Panenko Marie Podsrpenská, vidíš?

16.10.2011 01:03:00 | hauskaa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí