Boží andělé

Boží andělé

Anotace: v téhle básínce je ukryto hodně o nás lidech a také o našem životě a světě....

Na trávě rosou kropěné,
ve stínu stromu,
svou duši halím do kápě černé,
slova z větru pletu.
Beliale,slyš můj hlas,
Leviathane,stíne minulosti,
bratři satanovy,
zbavte mne té kletby,
vemte mě pod svá ochranná křídla,
Vy
jenž jste Boží andělé,
odtud
pryč z té země prokleté.
Jsem jedna ze zbloudilích,
můj stín krčí se někde v křoviscích,
bledý měsíc třpytí se perletí,
věk začíná další století.
Na ďáblovo znamení,
svět k horšímu se promění.
Snad sešli na zem všichni tři,
snad hádají se o své při,
komu svět bude patřit?
Autor Pájík, 21.04.2006
Přečteno 260x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí