Mor

Mor

Anotace: Přijde čas, kdy se rozdíly stírají...

V bezútěšném kraji,
Nezaslechneš píseň,
Jen na pohřbech hrají,
V srdcích lidí tíseň.

Krajem cválá na vraníku,
V černé kápi pán,
Nedočká se díků,
Nikým nepozván.

Ze všech snů jen krach,
V očích dětí strach,
Slzy jako hrách,
Koník víří prach.

Nenech si namluvit,
Že boháč neumírá,
Kmet nebo panna,
Smrt, ta si nevybírá.

V tom nevlídném kraji,
Živou duši nehledej,
Za mrtvé se pomodli,
Na hrob věnec dej… a vzpomínej…
Autor Algernoon, 06.05.2006
Přečteno 265x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Docela hezký, ale některý slova mi tam moc nesedí.

07.05.2006 15:46:00 | Isobel

proste krasne co vis napsat 100%

06.05.2006 19:51:00 | 89Rosa

sakra to má spád, moc se mi to líbí, dokonalé kladení slov 100

06.05.2006 19:30:00 | Pavel Kotrba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí