Jaro

Jaro

Anotace: jaro je všude kolem nás

Svěží vůní jaro dýchá
kouzlem živých země vzdychá
Všude znějí zpěvy ptačí
ke štěstí to přeci stačí

Hrdličky se k sobě vinou
tóny z hrdélek se vinou
Oslavují slunce svit
vonný vzduch a hvězdný třpyt

Slyšet je svist perutí
vlaštovky zpět přiletí
Pestré květy rozkvetou
nejkrásnější paletou

Řekou chladné ledy plují
její vodou stát se chtějí
Do světa se vrací jas
oživí se kraje zas

Zvěř procitne v zimním spánku
probudí ji dechy vánků
Veverky skotačí z výšek
čekají jen na oříšek

Jeleni a srnky v háji
o zimně si povídají
Byla dlouhá, bílá byla
vzpomínka nám na ni zbyla

Slunce zaplašilo mraky
přilákalo tažné ptáky
z úlů vylétají včely
medové sny v timě snily

Vlahý deštík cestu myje
na louce se hřeje zmije
Duha nebe ozdobí
příroda se pochlubí
Autor nelyccka, 07.05.2006
Přečteno 269x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

krásně krásná:o)

22.05.2007 08:47:00 | kakaoo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí