Schovaný kamínek, medový jaspisek

Schovaný kamínek, medový jaspisek

Anotace: Drahý příteli! Ať ti ten kamínek připomíná svou medovou barvou med, schovaný a sladký. V mém srdci, duši i mysli.

Má lásko bolestná, můj drahý příteli,
hádej, co pro tebe na večer nachystám!
Přemýšlej o tom dnes, přemýšlej v neděli,
půjčím ti kamínek, maličký jaspisek, který je taky sám.
Je to ten medový, kterýs mi z lásky dal.
Ukrytý v taštičce ve tvaru berušky poselství nese dál.
Jaké to poselství? Že jsi mě míval rád.
Že jsi mne bez výhrad bezelstně miloval.

Ucítíš z něho žár. Žár lásky schované.
Uvidíš srdce v něm, vždyť jsi můj kamarád!
Poznáš, že srdce mé, smutné a zklamané
pro tebe žije dál. Musím se v duchu smát.
Smát se i plakat. Zoufat i jásat.
Mám totiž v kamínku úžasnou vzpomínku.
Na mne se usmívá, učí mne žít.
Učí mne chápat, proč se vše událo, říká mi:
„Holka, stála jsi za málo, nemůžeš štěstí v životě mít!“
Autor i.l.n, 28.05.2006
Přečteno 432x
Tipy 1
Poslední tipující: Kapka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Taky mám, obyčejné, z cest kamínky pro vzpomínky. A jeden pro štěstí... moc hezké verše.

24.10.2009 09:45:00 | Kapka

Nevím,proč tu není hodnocení. Při tak krásných básničkách.
Čtla jsem několikrát. Je hezká. Upoutá.

14.10.2006 15:25:00 | s.e.n

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí