Podzemní kvítí (2)

Podzemní kvítí (2)

Anotace: cesta undergroundem -> Podzemní kvítí (2)..takže tak. O tom samým, ale trochu jinak.

Jsme květy podzemní ve světě neznámém
se sluncem a měsícem v podzemí schovaném.

Království ztracených, pro život zbytečných.
Hranice neznámé, příkazy nepsané.

Chci-li,žít na povrchu, je tu vůbec volno?
Pro nás divoké, zbylo (tu) jen hovn*..

Není tu místa pro květy podzemní.
Jen na ten krátký čas, život je vězení.

Jak louky na poušti, čekat, až zaprší.
Vykvést a porodit, když někdo poručí.

Mnoho podob má smrti tvář,
za jakou cenu ji svůj život prodáváš?

V záhonech hnojených, pokrytých strachem.
Ihned jsi vytržen, nejseš-li s davem?

Není tu místa pro květy podzemní.
Je to náš svět, nebo snad vězení.

Slunce v podzemí svítí všude stejně.
Na květy mé v tom Božím mlejně.

Až skončí teto čas příchodem smrti,
podzemní zahrady se utopí v suti.

Potomci naši, co ještě zbydou,
porostou, nebo se zastaví a zbytečně zhynou.

Ne.Není tu místa pro květy podzemní.
Žijeme pro sebe nebo pro vězení?
Autor dead-head, 16.06.2006
Přečteno 281x
Tipy 1
Poslední tipující: PIPSQUEAK
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krutou pravdu...*:)

20.08.2009 11:46:00 | PIPSQUEAK

Nacpal jsem tam trochu symboliky, ale tedka co to ctu znova a znova.. mi tam vyvstavaji dalsi tajné postrehy..
je tam toho vic, nez jsem puvodne zamyslel
skoro me to i desi, co jsem to vlastne napsal..

19.06.2006 16:35:00 | dead-head

Hezký zamyšlení..moc líbí.

16.06.2006 18:28:00 | Radushka

Je nádherná.

16.06.2006 14:16:00 | Miléne Marguerite

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí