Symfonie

Symfonie

Anotace: ???

SYMFONIE

Létají lístky barevné z podzimu zrozené
Z pavučin utkané sítě,
určené k chytání posledních motýlů,
v krajině stále méně zelené.

Barevná je paleta světa,
a příroda hlavní ten mistr malířský,
kupuje od stromů jejich barevné lístky
na koncert šumění stromů a větrů.

S orchestrem z větví klade důraz na stupnici.
Sólisté jsou tu ptáci a pes v dáli vyjící.
Čmelákův kontrabass ladí se-se symfonii cvrčků

Koukni na tu krásu a poslouchej jejich píseň.

Pak na tohle všechno vzpomeneš si u dopravního pásu
a u srdce tě vezme tíseň.
Autor Tomik Novot, 20.06.2006
Přečteno 264x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..mě to rozhodně nutí použít mozek a přemýšlet..a to zatraceně!!

24.08.2006 16:00:00 | šuměnka

Mě se to líbí. Miluju podzim a vnímám plno věcí z něho stejně.

20.06.2006 14:19:00 | Eva

No a toto je báseň undergroundová? Je obyčená, ani alternativa, viz. co jste napsal sám o sobě.Přejděte do ilegality, vysvětlete to.

20.06.2006 13:41:00 | Jarky

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí