Ruiny mysli

Ruiny mysli

Anotace: ...

Několik miliard rozmazaných bodů
Staví mezi sebe zdi a dráty,
Přes které se nedostanou k sobě ani ven.
Vzdávají se překračování brodů,
Své nitro zasypávají zlaty,
Ostatním i sobě řežou ztrouchnivělý kmen.

Jsou to temné neviditelné stíny,
Odrazy z mysli šílenců,
Nesmyslné transcendentální ideje.
Ideje obracející se z hlíny do hlíny
Do spolu souvisejících pletenců,
Zbytečných, jak ten, kdo vodu do vody naleje.

Tak se točí všechno v jednom velkém kole.
Bez síly. Bez smyslu. Nejde to změnit.
Hle, perpetum mobile objeveno!
A přesto je všechno tak holé,
Holé jako vesnice, kterou přišli plenit.
Toto, toto vše je nám dáno v léno.
Autor Žiťa, 21.06.2006
Přečteno 256x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí