Hazard

Hazard

Anotace: lidská blbost....

Mužíček všem nápadný
v pasáži se usadí.
Jak rozmnožit majetek,
ochotně zájemcům poradí.

Sebe za příklad dává,
úspěšnost z něho kape.
Na sobě spoustu zlata má,
chamtivost druhých chápe.

Jistotu trojnásobku nabízí,
výhra prý zaručeně tutová.
Když se ale občas nezdaří,
malou naději hráčům uchová.

Druh hry "kavku" vybrat nechá,
její osud bude stejně zpečetěn.
Že o vše přijde zatím netuší,
bankéř je ale už připraven.

Našetřené peníze se rychle ztrácí,
nový majitel bývá předem jasný.
Jeho rty tiše pobrukují:
"Život je přece tak krásný..."

Že v potu získané jsou nevadí
v cizí dlani tiše šustí.
Jeho ruce se míhají
potají bokem něco "kuchtí"

Úspory jsou v tahu,
poslední Palacký mizí.
Prve skoro "kamarád"
teď je pro něj cizí.

Novou oběť si vyhlíží,
hele támhle už běží.
Další snílek nebohý,
co v slečnu Fortunu věří...
Autor Modrý Adept, 09.01.2005
Přečteno 390x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí