něco chce ven

něco chce ven

Anotace: o zvláštním transformačním koloběhu života

asi to bylo navčer
nějaký divný chlad mě pokousal
hnis v podobě sněhových vloček
pak po čase ověnčil má zranění
nevím,ale stal jsem se více ledem
sice průzračným ale mrtvým
sice průzračným ale chladným

někdy k poledni ledové kosti
rozmlátil vítr
praskaly a tříštily se
a slunce je pak znova slepovalo
skládalo zpět ve velkou kaluž
sice průzračnou ale čistou
sice čistou ale mrtvou

přišla noc a království stínu
se usadilo nad vším, co mělo tvar
v beztvaré intimitě kaluže vzniká symbol
podoba parazitujícího života
nechtěného hýření vším novým

nadešel čas konce beztvarosti
čas odejít z rodného koryta
opustit království tmy
s životem uvnitř
vstříc večeru
Autor dead-head, 23.07.2006
Přečteno 321x
Tipy 1
Poslední tipující: PIPSQUEAK
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí se mi...kontrast hezkých a ošklivých slov v básni...*:)

20.08.2009 11:55:00 | PIPSQUEAK

...nadešel čas konce beztvarosti...
Líbí se mi to.

03.09.2006 00:23:00 | Miléne Marguerite

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí