Čtyři roční období

Čtyři roční období

Anotace: hodně stará básnička, je to moje prvotinka, tak to berte s nadhledem :o)

Jaro je čas dítěte,
ta růžička co vykvete.
Dítě je zatím jen malé poupátko,
bezbranné jak ptačí holátko,
které se z lásky narodí.

Léto je čas dospívání,
v dospělé se děti mění.
Je to čas starostí a lásek
mladých mužů a mladých krásek,
když se do sebe zamilují.

Podzim je čas dospělosti,
teď končí náš čas závislosti.
Začneme pracovat, zakládat rodinu,
to vše nám nastane v tu osudnou hodinu,
kdy je nám osmnáct.

Zima je čas odpočinku a stáří,
zapomínání známých tváří.
Budeme se radovat ze vnuček a vnuků,
a nebudeme se bát blížících se kroků,
když smrt si pro nás přijde.
Autor Kalkulík, 07.08.2006
Přečteno 384x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

To by mě zajímalo, jak moc stará je, protože se v ní mísí kráčející dospělost a dětská naivita.

07.08.2006 20:12:00 | Epona

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí