O koťátku

O koťátku

Anotace: No je to tady samá láska, tak to trochu odlehčíme.

Povídám, povídám pohádku
o rozpustilém koťátku.
Co má tlapku a v ní drápky,
vystrkuje je ven a zase zpátky.

I když je to malé koťátko
kočkou bude za krátko.
Hlídá, číhá, honí myšky,
aby nešly spát s plnými bříšky.

Přede, mňouká, tiše vrní,
ale pozor! Není kuře, nejí zrní!
Rádo papá masíčko,
zatím je spíš na mlíčko.

Přijde k tobě podrbat si záda.
Tak to má i kočka ráda.
To ale není na pořád,
je to kotě chce si hrát.

Přikrčí se a dál se plíží,
ke klubíčku vlny už blíží.
Najednou hop, rychle skočí
a už se to všechno točí.

Za chvilku však něco mňučí,
pláče, naříká a kňučí.
Vždyť je tu jen z vlny uzlíček,
ale ne to je kotě! Náš mazlíček.
Autor Mava, 19.01.2005
Přečteno 572x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (4x)

Komentáře

Jo jo knížečka pro děti. :o)

22.11.2006 08:32:00 | Mava

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí