jeřáb

jeřáb

Anotace: s dluhým ramenem

jeřáb si dlouhým ramenem.
pohrává s hnědým pramenem
tvých vlasů s ocelovým lanem
s výrazem zaskočených pannen

tvých vlasů lanem spletených
a v ocel horkem tavených
tvých vlasů ,copem blesk co svádí
když počasí sí zadovádí

když jasná záře duhou proudí
a oko lačné z oblak loudí
jen ocel chladná led to ví
a pramen vlasů v lanoví

zavidí tiše tvojí pouť
a volnost v tichu odeplout
opustit přístav v korábu
dát valem šedi jeřábů
Autor poeta, 29.08.2006
Přečteno 306x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí