Odměna?

Odměna?

Anotace: ....

Nekonečné dlouhé řady,
šaty postav podivné.
Na bílé a černé je dělí,
skutky za života páchané.

Nikdo nečeká věčnost
všichni jen okamžik pouhý.
Každý v dlaních svírá
seznam různě dlouhý.

Papír řádky hustě popsaný,
hříchy skrývají se v nich.
Vstupenkou je do ráje,
stránka čistá jako sníh.

Bránou mnoho duší prochází,
jen Tvou žádost kdosi zamítá.
Slyšíš jenom slova podivná
která Ti právě povídá :

"Chlastal jsi, kouřil a hýřil,
moje jméno darmo do úst bral.
Všechno bych Ti odpustil,
však životem jsi pohrdal.

Toto budiž tedy trest Tvůj,
hříšníku nebohý, dolů hleď.
Čeká Tě bolest, smutek a pláč,
očistec začíná právě teď!

Přežiješ-li nekonečně dní,
na bránu opět zabouchej.
Milost možná dostaneš
v úlevy ale nedoufej.

Dokončit život svůj musíš,
cestu zpět marně hledáš.
Co pokazil jsi jednou,
do pořádku nikdy už nedáš...
Autor Modrý Adept, 21.01.2005
Přečteno 364x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí